Jaarlijks 6.000 minderjarige kinderen geconfronteerd met overlijden ouder

Printvriendelijke versie

Van de drie miljoen minderjarige kinderen in Nederland zijn er bijna 35.000 waarvan een ouder is overleden. Er zijn 330 minderjarige kinderen van wie beide ouders zijn overleden. Elk jaar komen er meer dan 6.000 minderjarige kinderen bij die een of beide ouders hebben verloren. Alle reden om aandacht te vragen voor een goede voogdijregeling.

Kinderen van wie een van de ouders is overleden, blijven in de meeste gevallen bij de overgebleven ouder wonen. In 14% van de gevallen is echter sprake van een pleeggezin of op zichzelf wonen.
Er zijn voldoende redenen om de voogdij over uw kinderen tijdig te regelen. Met een goede voogdijregeling heeft u zelf maximale invloed op de verzorging van uw kinderen na uw overlijden. Ook voorkomt u daarmee dat de rechter een beslissing moet nemen over wie uw kinderen verder gaat opvoeden en verzorgen. Uiteraard voorkomt u daarmee ook getouwtrek om uw kinderen tussen families, Kinderbescherming en rechter. Met een voogdijregeling zorgt u voor een veilige en vertrouwde situatie voor uw kinderen voor het geval ze in een dergelijke verdrietige situatie terecht komen en stelt u ook hun vermogen veilig.

Wilt u meer weten over een voogdijregeling voor uw kinderen? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Bron: CBS