Naast stamrecht ook banksparen met ontslagvergoeding vanaf 2014 taboe

Printvriendelijke versie

Als de bezuinigingsplannen van het kabinet doorgaan, dan is het vanaf 2014 niet meer mogelijk om te profiteren van belastingvrijstellingen in het kader van stamrecht-bv’s. In stamrecht-bv’s worden ontslagvergoedingen ondergebracht om een constant periodiek inkomen mogelijk te maken. Het einde van deze belastingvrijstelling geldt echter niet alleen voor stamrecht-bv’s maar ook voor het onderbrengen van ontslagvergoedingen in bankspaar- en verzekeringspolissen.

Vanaf 2014 moet u bij ontslag direct belasting betalen over uw ontslagvergoeding. Als die vergoeding hoog oploopt, kan ook de te betalen belasting oplopen tot wel 52%. De daadwerkelijke belastingdruk hangt uiteindelijk af van uw totale inkomen in dat jaar, zoals werkloosheidsuitkering, salaris, ontslagvergoeding en overig inkomen. Tot een belastbaar inkomen van € 19.645 betaalt u in 2014 37% belasting, over het meerdere tot € 55.991 42% en daarboven 52%.

Als u nog voor 2014 ontslagen wordt, kunt u de ontslagvergoeding nog wel onderbrengen in een stamrecht-bv, een bankspaarpolis of een verzekeringspolis. Dat moet u dan wel uiterlijk op 31 december 2013 geregeld hebben, inclusief de ontvangst van het fiscaal akkoord van de Belastingdienst en de storting van het geld in de BV of polis.

Wilt u meer weten over het nog voor 2014 onderbrengen van uw ontslagvergoeding in een stamrecht-BV of het na 1 januari 2014 starten van een eigen bedrijf met uw netto-ontslagvergoeding? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Bron: www.goudenhanddrukspecialist.nl